Nyomdai úton előállított MŰVELETI LAP vagy műveleti lap PÓTLAP nyomtatvány felhasználásával kapcsolatos bejelentés


Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a nyomdai úton előállított szigorú számadási műveleti lapok / pótlapok használatának bejelentő felülete új helyre költözött. A bejelentő felületet az alábbi linkre kattintva tudja elérni ügyfélkapus bejelentkezés után:

https:\\upr.nebih.gov.hu

A megjelenő kezdőképernyőn a "Faanyag kereskedelmi lánc" csempét kell kiválasztani, majd a Menüben a Nyomtatványtömbök → Műveleti lapok menüpontot.

A bejelentést csak a saját vagy meghatalmazója nevében tudja megtenni. Ha nem rendelkezik meghatalmazással attól, akinek a nevében a bejelentést meg kívánja tenni, akkor az itt található Útmutató "Meghatalmazás" fejezetében leírtak szerint tudja azt elkészíteni és beküldeni.

Figyelem! Bejelentést csak akkor tud tenni, ha jogosult erdészeti szakszemélyzet! Szakirányító vállalkozás keretében kiállításra kerülő műveleti lapokat azon jogosult erdészeti szakszemélyzetnek kell bejelentenie, aki a tömbből a műveleti lapokat ténylegesen ki fogja állítani.

Az új felületen egyelőre csak a 2020. november 2-án 14 óra 25 percig megtett bejelentések láthatóak, az ezen időpont után itt megtett bejelentések később kerülnek fel . Fontos! Ha az azóta eltelt időszakban tett nyomtatványtömb használatának megkezdésére vonatkozó bejelentést, akkor a használat befejezésének bejelentésével várja meg, amíg a megkezdési bejelentés kikerül a felületre, azaz ne jelentse be újra használatra az érintett tömböt! Ugyancsak ne tegyen új bejelentést, ha valamelyik, korábban e-mail-lel visszaigazolt bejelentését nem találja. Ilyen esetben kérjük, hogy a hibát az eutr@nebih.gov.hu e-mail címre jelezni szíveskedjen!

A bejelentő felület kezeléséhez „Felhasználói kézikönyv”, ill. videós útmutatók nyújtanak segítséget, amelyek elérhetőek a Nébih honlapján.

Ha kérdése van vagy elakadna, az eutr@nebih.gov.hu e-mail címen tud segítséget kérni.